"Se mizeaza pe faptul ca sezonul sa fie functional de la 1 Mai, dar nu se va intampla acest lucru. Hotelierii sau agentii ar fi trebuit sa primeasca plajele de maine (n.r. - astazi) pentru a avea la dispozitie o luna sa le amenajeze", ne-a declarat Ciprian Popescu, director al agentiei de turism Danubius din Constanta si reprezentant al tour-operatorului TUI in Romania.

In opinia sa, cauza acestei situatii confuze in care se afla litoralul romanesc de cativa ani incoace o reprezinta lipsa unei strategii, a unui plan de actiuni.

"Fiecare se organizeaza in legea lui, fara sa existe un factor de coeziune. De aceea, se produc aceste decalaje, litoralul romanesc fiind cu mult in urma celui din Bulgaria", a adaugat Popescu.

Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Catalin Anton, ne-a declarat ca se incearca, prin toate mijlocele ca plajele sa fie date in folosinta pana la 1 Mai.

"Vrem ca unele sectoare sa fie gata chiar de Paste. Ma refer la cateva plaje din Mamaia si Constanta, dar si la plaja din Mangalia, unde se va tine slujba din Noaptea de Inviere", a precizat Anton.