Adriana Saftoiu nu mai este purtatorul de cuvint al presedintelui Traian Basescu.

Putini sint cei care stiu ca biroul Elenei Udrea de la Cotroceni a fost liber pina acum doua saptamini, desi locatara lui il parasise oficial de mai bine de un an. In ciuda dezmintirilor date atit de Adriana Saftoiu, cit si de Basescu, Elena Udrea pare sa fie cea mai grava problema intervenita in relatia dintre cei doi. Basescu i-ar fi reprosat Adrianei Saftoiu ca o sapa in presa pe protejata lui. In replica, seful statului a fost acuzat ca actioneaza numai pe baza sfaturilor primite de la Elena Udrea, care vizita des Cotroceniul. Iar Adriana Saftoiu nu este singura care pleaca din cauza blondei lui Basescu.
Adriana Saftoiu nu mai este purtatorul de cuvint al presedintelui Basescu. Oficial, demisia ei are la baza motive personale. Neoficial, conflictul prelungit cu Elena Udrea i-a fost fatal.

Adriana Saftoiu s-a dat batuta

Traian Basescu a fost parasit si de ultimul dintre consilierii din echipa cu care si-a inceput mandatul de sef al statului. Adriana Saftoiu a confirmat ieri, in cadrul unei discutii informale cu ziaristii, desfasurata in biroul de la Cotroceni, ca si-a depus demisia inca de luni si ca seful statului a fost de acord cu dorinta ei. Demisia intra in vigoare duminica, 1 aprilie.

"Este o demisie dintr-o functie publica. Eu ramin acelasi om. Voi ramine in continuare un om care va continua sa creada in proiectele presedintelui Traian Basescu, dar este o decizie care tine de viata mea personala", a spus Adriana Saftoiu.

Neaga tot

Totodata, ea a dezmintit toate afirmatiile vehiculate in presa legate de motivele demisiei sale: "Vreau sa cred ca, dupa atitia ani de colaborare, nu am nevoie de tapi ispasitori pentru un astfel de gest", a afirmat Saftoiu.

Chiar daca invoca doar motive de ordin personal, ea a scapat la un moment dat un indiciu despre disputatele neintelegeri cu Traian Basescu, admitind ca zece ani de colaborare cu un om politic pot determina "o erodare".

A infirmat si informatiile ce vizau intrarea ei si a sotului ei, Claudiu Saftoiu - proaspat demisionat de la SIE -, in diplomatie: "Veti constata singuri daca plec la Havana sau la Londra, asa cum am auzit", adaugind ca nu si-a negociat nici un post. "Plec acasa. Si eu, si Claudiu. Cel care se va bucura va fi Filip, fiul nostru. Cu totii simtim nevoia citeodata sa fim acasa", a mai spus Adriana Saftoiu, care a precizat ca peste o saptamina isi va lansa cartea "Vocile puterii" , in care are interviuri cu fosti purtatori de cuvint ai Presedintiei si ai guvernului de dupa 1990.

Razboiul doamnelor

In ciuda dezmintirilor date de Adriana Saftoiu, adevaratul motiv al demisiei sau, dupa unele surse, al demiterii acesteia il constituie conflictul cu fosta sefa a Cancelariei Prezidentiale, Elena Udrea. In mai multe rinduri, discutiile despre Elena Udrea dintre Adriana Saftoiu si diversi ziaristi sau lideri ai PD au ajuns la urechile lui Traian Basescu. Surse de la Cotroceni sustin ca presedintele i-ar fi reprosat in fata Adrianei Saftoiu ca o sapa in presa pe Elena Udrea. De partea cealalta, Saftoiu i-a reprosat ca asculta de Elena Udrea, si nu de sfaturile ei.

Udrea vine la Cotroceni ca acasa

Legatura absolut speciala a continuat si dupa ce Udrea si-a dat oficial demisia de la Palatul Cotroceni, pe 21 octombrie 2005. Luni intregi dupa aceea, Udrea a venit zilnic la Palatul Cotroceni. Ea intra cu masina direct pe poarta oficialilor, asa cum o facea cind era demnitar, si urca direct in fostul ei birou. Birou care se pare ca a ramas la dispozitia acesteia multa vreme. Oricum, acesta a fost ocupat abia recent, dupa ultima achizitie de consilieri facuta de Basescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.