Printr-o colosala majorare de capital, de 617 milioane de euro, Aviatia Utilitara SA a blocat AVAS sa redevina actionar majoritar al societatii.
Terenul din Baneasa cistigat in instanta de Aviatia Utilitara SA si pentru care Miron Mitrea este cercetat penal intrucit nu a vrut sa-l retrocedeze traieste o noua epopee juridica, disputata intre conducerea societatii si AVAS. Aviatia Utilitara SA a fost privatizata in 1999, fara ca terenurile sa fie incluse in capitalul social. Legislatia ulterioara a obligat insa includerea terenurilor in capitalul social, iar pentru societatile deja privatizate se preciza ca trerenurile intra in proprietatea agentiei de privatizare, iar aceasta din urma redevine actionar cu contravaloarea terenului.

In toamna trecuta, Aviatia Utilitara a cistigat, in instanta, un teren de 8,9 ha in Baneasa, pe care fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a refuzat sa i-l retrocedeze. Seful AVAS, Teodor Atanasiu, declara zilele trecute ca o data ce institutia pe care o conduce va intra in posesia terenului, evaluat la 120 de milioane de euro, statul va deveni actionar cu peste 90% in societate. Ceea ce Atanasiu pare sa nu fi stiut e ca, in vara trecuta, pe 18 iulie, Aviatia Utilitara si-a majorat capitalul social cu o suma incredibila: 2,2 miliarde de lei noi, adica 600 de milioane de euro. Cel putin aceasta este suma cu care figureaza societatea la Registrul Comertului. Daca suma e corecta, atunci AVAS ramine tot actionar minoritar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.