Academia Romna revendica Sala Dalles din centrul Capitalei si in acest sens a deschis o actiune in instanta pentru retrocedarea imobilului impotriva Primariei Municipiului Bucuresti, a Universitatii Populare "Ioan I.
Dalles" si a Muzeului National de Arta Contemporana din Bucuresti. Sala Dalles din centrul Bucurestiului, in care functioneaza Universitatea Populara "Ioan I. Dalles", o sala de expozitii si Libraria Noi, este revendicata din anul 2000 de Academia Romana. "Academia Romana revendica cladirea Dalles. Printr-o decizie a Consiliului de Ministri, din 1948, mai multe proprietati ale Academiei au fost date altor institutii publice ale statului.

Academia a fost deposedata samavolnic de mai multe proprietati, printre care si cladirea Dalles", a declarat Ioan Paun Otiman, secretarul general al Academiei Romane. Totusi, Gabriela Stanescu, avocatul Universitatii Populare "Ioan I. Dalles", sustine ca actiunea Academiei nu se justifica, din cauza ca Sala Dalles a fost pierduta de for "prin transfer", motiv pentru care nu ar face obiectul Legii 10 din 2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Actiunea deschisa in 2000 se judeca la Tribunalul Bucuresti, insa instanta a suspendat dosarul, intrucit nu se stie cu exactitate cine este proprietarul imobilului din B-dul Nicolae Balcescu, Primaria Municipiului Bucuresti sau Ministerul Culturii si Cultelor. "Primaria este implicata in proces, desi Sala Dalles este spatiul MCC. Ar fi trebuit sa fie al nostru, insa nu s-au facut toate demersurile necesare", a declarat Romeo Pop, consilier municipal in PMB.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.