Ministrul finantelor spune ca birul sau va fi incasat si in urmatoarele doua luni

Directorul celui mai mare parc auto second-hand din Romania, Liviu Dobrin, a declarat, sambata, ca va incepe sa stranga semnaturi pentru eliminarea taxei de prima inmatriculare. El a mai spus ca va cere si partidelor sa isi exprime pozitia pe care o au fata de aceasta taxa.

Conform Constitutiei, cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare dintre aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative. Tot in Constitutie se precizeaza ca nu pot face obiectul initiativei legislative a cetatenilor problemele fiscale, cele cu caracter international, amnistia si gratierea.

Comisia Europeana , contrazisa de seful finantelor

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, sambata, ca taxa de prima inmatriculare este o taxa de mediu si, prin urmare, ea poate face obiectul unei initiative legislative cetatenesti pentru a fi eliminata. Declaratia sa vine in contradictie atat cu verdictul Comisiei Europene, cat si cu pozitia ministrului mediului, Sulfina Barbu. Executivul de la Bruxelles a anuntat, miercuri, ca Romania pretinde in mod eronat ca taxa introdusa va servi protejarii mediului. Contestatiile Bucurestiului pe aceasta tema nu vor fi luate in calcul pentru ca factorul de imbatranire a masinii nu este acelasi lucru cu performantele diferitelor automobile in protejarea mediului si micsorarea poluarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.