Sefii de la Trustul Gazeta, Liviu Man, Ioan Otel si Aurel Muresan, au fost pusi in libertate ieri, de Tribunalul Braila, care a inlocuit masura de arest preventiv cu obligativitatea de a nu parasi tara pentru restul perioadei in care se va derula procesul.

Judecatorul care a analizat cauza in care Liviu Man, presedintele trustului "Gazeta", Aurel Muresan, director executiv al cotidianului "Buna Ziua, Ardeal", si Ioan Otel, director de investigatii in cadrul trustului, au fost arestati, la sfarsitul lunii octombrie, pentru santaj, spalare de bani si aderarea la un grup infractional, a admis cererea de punere in libertate a celor trei.

"Imi pare bine ca, in sfarsit, justitia si-a facut datoria. Imi pare bine ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a aprobat mutarea procesului in afara Clujului si, iata, la primul termen aici, la Braila, am fost pusi in libertate", a declarat Liviu Man, imediat dupa incheierea sedintei de judecata.

Aparatorii celor trei au cerut inlocuirea masurii arestului preventiv, luat in cazul lor la data de 30 octombrie 2006, cu interzicerea parasirii tarii, la fel ca si in cazul celorlalti inculpati din dosar. Noua persoane din conducerea manageriala si editoriala a Trustului de presa Gazeta au fost trimise in judecata de DIICOT, in 19 ianuarie 2006, pentru santaj in forma calificata si constituire de grup infractional.

Liviu Man, presedintele Trustului, Aurel Muresan, directorul executiv, Ioan Otel, seful Departamentului de Investigatii, Dorel Vidican, directorul de publicitate al Gazetei de Bistrita, Aurelian Grama, coordonatorul publicatiilor "Zi de Zi" si "Gazeta de Mures", Dan Parcalab, directorul general al "Gazetei de Maramures", Memoranda Onac, editor general al "Buna Ziua, Ardeal", Anca Cocut, directorul de publicitate al "Gazetei de Oradea" si Adrian Avarvarei, seful Biroului de Protectie Interna sunt acuzati ca, incepad cu 2004, ar fi santajat zeci de personalitati pentru a incheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promitandu-le, in schimb, sa nu publice articole defaimatoare la adresa lor. Dosarul Gazeta are 42 de parti vatamate si 114 martori.

Procurorii DIICOT au decis, in ianuarie, si extinderea cercetarilor in dosar, si au inceput in luna februarie urmarirea penala impotriva lui Arpad Paszkany, finantatorul principal al clubului de fotbal CFR Cluj. Acesta este acuzat de sprijinirea unui grup infractional si instigare la santaj si, incepand cu data de 20 martie, nu are voie sa paraseasca municipiul Cluj-Napoca, timp de trei zile.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.