Descoperirea grenadei chimice pe malul Dunarii ar putea dovedi autenticitatea rapoartelor de monitorizare asupra razboiului din fosta Iugoslavie, potrivit carora sarbii au folosit arme interzise. Grenada gasita joi dimineata contine, potrivit datelor preliminare de ancheta, substante chimice in stare activa si nu este de provenienta romaneasca, ci, aproape sigur, sarbeasca.

Pana acum, s-a dovedit ca armata fostei Iugoslavii a folosit grenade cu substante chimice - BZ si CS - extrem de puternice si cu efecte distrugatoare asupra psihicului, interzise de tratatele militare internationale.

Descoperirea grenadei chimice pe malul Dunarii ar putea dovedi autenticitatea rapoartelor de monitorizare asupra razboiului din fosta Iugoslavie, potrivit carora sarbii au folosit arme chimice. Grenada gasita, joi dimineata, de o echipa de patrulare a Politiei de Frontiera a fost depozitata intr-un buncar al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti. Potrivit datelor preliminare de ancheta, grenada contine substante chimice in stare activa si nu este de provenienta romaneasca.

O echipa de patrulare din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II a descoperit joi, in jurul orei 10,45, pe directia kilometrului fluvial 870 (un kilometru in aval de localitatea mehedinteana Ostrovu Mare), la aproximativ 7-8 metri de malul Dunarii, un obiect cilindric de culoare kaki-maro, de aproximativ 20-30 cm lungime, care avea in capat o capsa percutoare la care este atasat o parghie de siguranta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.