Presedintele Traian Basescu a semnat decretul pentru desemnarea premierului Calin Popescu Tariceanu ca ministru interimar de Externe

Anuntul oficial a fost facut ieri de Administratia Prezidentiala. Interimatul premierului la Externe poate dura 45 de zile, conform legii.

La preluarea postului de ministru de Externe, premierul Tariceanu gaseste institutia fara ambasadori in state-cheie. Este vorba despre Australia, Bosnia-Hertegovina, Cehia, Cuba, Elvetia, Filipine, Israel, Marea Britanie, Nigeria, Pakistan, Siria, SUA si Tunisia. In Franta, Olanda, Slovacia si la Misiunea Permanenta a Romaniei la Viena (pe linga organizatiile internationale), ambasadorii au fost rechemati si urmeaza sa revina in tara.

Pentru unele dintre aceste posturi au fost facute deja numiri, care asteapta acum aprobarea presedintelui sau avizul comisiilor de specialitate din Parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.