E scrisa pe un ton ironic si sfidator si ii reproseaza comisarului european partizanatul cu actualul ministru al Justitiei, Monica Macovei, dar si incapatinarea cu care a sustinut legea ANI. Liderul PC ii transmite lui Frattini ca senatorii isi vor permite sa respinga orice evaluari venite de la Bruxelles pe care ei le considera jignitoare. Voiculescu i-a mai trimis o scrisoare lui Frattini in care ii cerea sa se intilneasca. Nu a primit raspuns, iar comisarul european s-a intrebat la ultima vizita in Romania cine este Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu s-a suparat ca, in timpul vizitei pe care a facut-o in Romania, vicepresedintele Comisiei Europene Franco Frattini nu a stiut cine este Dan Voicu-lescu. Si a decis sa-i trimita o scrisoare pe care a conceput-o impreuna cu Rodica Stanoiu, fostul ministru al Justitiei din guvernarea Nastase, actual membru PC. Scrisoarea e scrisa pe un ton ironic si sfidator, dovedin-du-se mai mult o razbunare a liderului PC decit un document oficial. "Ati vorbit despre Romania destul de des. Totusi, nu am reusit inca sa va intelegem corect. Poate este vina noastra", sint primele rinduri ale misivei.

"V-ati permis sa faceti lucruri care nu sint permise nicaieri in Uniunea Europeana. Ar accepta Parlamen-tul italian un astfel de comportament din partea unui comisar european? Indraznim sa va reamintim ca Romania este stat membru UE. Astfel, ca membri ai Parlamentului Romaniei, va spunem ca v-ati depasit atributiile", ii transmite Felix lui Frattini.