Berceanu nu vede cu ochi buni controalele lui David la ministerul sau

Raportul Corpului de Control al Guvernului propune anularea licitatiei pentru autostrada Bucuresti-Ploiesti. "Caietul de sarcini a fost modificat dupa inceperea procedurii de achizitie. Astfel, pentru ca a fost incalcata Ordonanta privind achizitiile publice, propunem masuri pentru intrarea in legalitate", a spus Cristian David, seful Corpului de Control. El a explicat ca primul pas care trebuie facut este anularea licitatiei, dupa care urmeaza rezilierea contractului. "Raportul doar propune luarea unor masuri, cel care dispune este ministrul Transporturilor. El a primit documentul si miercuri, in sedinta de guvern, va trebui sa-si precizeze pozitia, fie isi insuseste raportul, fie il respinge, in ambele cazuri insa trebuie sa-si justifice decizia", a spus David.

Berceanu a declarat ca nu vede cu ochi buni controalele derulate de Corpul de Control la ministerul sau, sugerind ca acestea ar fi facute la comanda politica. "Contractul a fost dat in luna august si pina in ianuarie Corpul de Control nu a avut nimic de controlat, iar cei care au participat la acea licitatie nu au avut nici o contestatie. Brusc, Corpul de Control s-a interesat de aceste lucruri", a spus Berceanu.

Rezilierea ar amina autostrada

Daca statul, prin Compania de Autostrazi, ar rezilia contractul, consortiul ar putea apela la justitie, daunele platite acestuia ar fi uriase, iar un proces va dura - ne-a declarat un oficial al Companiei, care a solicitat anonimatul. "Un contract nu se poate rezilia cum i se pune cuiva pata, deoarece are putere de lege. Sigur, daca nu isi vor face treaba, vom putea sa-l oprim. Proiectul a avut sustinerea Guvernului, fiind aprobat de acesta in planul sau de investitii", ne-a declarat oficialul.