Senatorul, Ioan Talpes a declarat sambata la Deva ca Serviciul de Informatii Externe nu a primit nici un fel de rapoarte cu privire la traficarea peste granita a unor obiecte din aur dacic, referindu-se strict la perioada in care a condus aceasta institutie.
De asemenea, senatorul a precizat ca nu cunoaste motivele pentru care ziarele au mentionat numele sau in dosarul "aurul dacilor", atata timp cat nu a fost audiat si nici nu-i cunoaste pe cei implicati in "afacere". Pe de alta parte, tinand sa-si exprime opinia in calitate de istoric, Talpes a explicat ca o confirmare a descoperirii bratarilor dacice in siturile de la Sarmizegetusa Regia ar arata faptul ca tot ceea ce s-a scris despre aurul dacilor este adevarat.

Totodata, acesta nu a exclus posibilitatea ca siturile dacice sa fi fost cercetate din satelit de alte servicii straine, asa cum se intampla cu orice valori de o importanta deosebita. "Romania este scanata la metru patrat, si nu numai la metru patrat, ci si la adancime. Mult mai mult, se stie in afara despre ce avem, decat ce stim noi din Romania", a mai spus Talpes.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.