Rudele lui Constantin Brincusi solicita autoritatilor repatrierea osemintelor sculptorului, ingropat in prezent la cimitirul Montparnasse din Paris, si reinhumarea acestuia in localitatea natala Hobita.
Stra-stranepoata sculptorului, Luminta Brincusi, a fost prezenta, ieri, la cimitirul din Hobita. Ea s-a recules la mormintul mamei artistului, Maria Brincusi, cu ocazia implinirii a 50 de ani de la moartea sculptorului. Luminita Brincusi a declarat ca familia solicita din nou autoritatilor sa faca demersuri pentru aducerea osemintelor sculptorului. Ea considera ca mormintul de la cimitirul Montparnasse din Paris este un fel de "groapa comuna", Brincusi fiind inhumat acolo alaturi de alti doi membri ai familiei Istrati. "Noi am facut demersuri de acest gen in perioada in care domnul Mircea Geoana era ministru de Externe dar, dupa 2005, nimeni nu s-a mai ocupat de acest lucru, iar acum vrem sa il aducem pe Brincusi la el acasa. Aceasta a fost si ultima lui dorinta, de a fi , alaturi de mama sa" a spus Luminita Brincusi.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.