Liderii PSD s-au intalnit, ieri, cu presedintele Mircea Geoana pentru a discuta strategia pe care o poate adopta partidul in contextul crizei guvernarii PNL-PD. Surse din PSD afirma ca s-a luat in discutie depunerea unei eventuale motiuni de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu. Aceleasi surse au precizat ca decizia de a depune motiunea de cenzura ramane "deschisa".

La Cluj, vicepresedintele PSD Ioan Rus a declarat: "Ne apropiem de o motiune de cenzura impotriva guvernului in acest moment. Tariceanu nu are niciun pact cu PSD-ul. Negasindu-se nicio solutie, PSD-ul va fi obligat sa faca o motiune de cenzura impotriva guvernului in perioada urmatoare. PSD este deschis dialogului cu celelalte partide parlamentare si neparlamentare.

Dialogul cu PNL, dar si cu alte partide, se poarta din perspectiva de a gasi o solutie de a guverna Romania, nu de a face o alianta. Cu oricare din celelalte partide, cu exceptia PD-ului, PSD-ul poate sa colaboreze. Cu PD-ul nu se poate, pentru ca in statutul PD este o prevedere prin care se spune sa nu colaboreze cu noi".