Daca in toamna ministrul Transporturilor spunea ca autostrazile din banii statului nu vor fi taxate, acum s-a razgindit. Nici una nu va scapa
Prezent ieri la deschiderea santierului pentru autostrada Moara Vlasiei - Ploiesti, tronson care va fi definitivat in trei ani, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a spus ca cea mai buna solutie este introducerea unei taxe de cel mult cinci euro/100 km pe toate autostrazile din Romania. Aceasta indiferent daca autostrazile au fost deja construite cu bani de la bugetul de stat, din imprumuturi nerambursabile europene sau din credite.

"Trebuie sa intelegeti ca intentia noastra este ca, la un moment dat, toate autostrazile din Romania sa fie taxate." In octombrie 2006, acelasi Radu Berceanu spunea ca taxele vor fi aplicate doar pe portiunile care vor fi concesionate, si nu pe cele construite cu ajutorul bugetului. Taxele vor fi colectate inclusiv pe portiunile facute din banii statului, cum ar fi Bucuresti - Pitesti sau Bucuresti - Ploiesti, deoarece acestea vor fi incluse, cu titlul de participare a statului, in asocierile semnate in viitoarele concesiuni Bucuresti - Sibiu, respectiv Bucuresti - Brasov. Pentru acestea, contractele de concesiune vor fi semnate intr-un an, a adaugat Berceanu. Deci tot de atunci ar putea aparea si taxa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.