Claudiu Saftoiu, directorul SIE, a fost audiat de Comisia parlamentara de ancheta privind solicitarea de suspendare a presedintelui.

Daca pina in acest moment protejatul lui Basescu nu s-a facut remarcat cu absolut nimic, ieri, Saftoiu a reusit sa uimeasca intreaga audienta, dind, scuzata sa-mi fie expresia, cu mucii in fasole.

Dezinvolt si relaxat, directorul SIE le-a marturisit senatorilor si deputatilor din comisie ca serviciul pe care-l pastoreste face interceptari pe teritoriul Romaniei. Surse din cadrul comisiei ne-au povestit ca la auzul acestei declaratii parlamentarii au ramas perplecsi pentru o buna bucata de timp. Sesizind reactia salii, Saftoiu incerca sa dreaga busuiocul: "Da..., urmarim si interceptam convorbiri deoarece sintem preocupati de eliminarea potentialelor amenintari".

Aceleasi surse ne-au dezvaluit ca, dupa ce si-au revenit din starea de soc, deputatii si senatorii au inceput sa puna alte intrebari in speranta ca directorul SIE nu a inteles, sau, s-a exprimat gresit. "SIE detine apratura de interceptare, dar o foloseste conform legii, in baza mandatelor eliberate de procurori", a mai spus Saftoiu. Din pacate pentru el, directorul SIE si-a dat foc la valiza. Fie nici pina acum nu s-a dezmeticit si nu a inteles cu ce se maninca serviciul pe care-l conduce, fie a facut o gafa de proportii, care, in mod normal ar trebui sa-l coste functia.

Daca nu stie domnul Saftoiu, in Romania, niciun serviciu in afara de Serviciul Roman de Informatii nu are dreptul sa detina aparatura de interceptare, restul istitutiilor fiind obligate sa solicite informatii de la SRI. In al doilea rind, mandatele nu sint emise de procurori ci de judecatori. De mentionat ca este pentru prima oara cind un sef de la SRI face astfel de declaratii in fata unei comisii parlamentare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.