In imobilul din Herastrau, vandut pe axa Basescu-Cocos, si-a avut sediul si o institutie „strategica": Fundatia „Colegiul de Aparare Nationala"

Imobilul cu care a fost cadorisit firma" Trei Cocosi", pe axa Dorin Cocos - Traian Basescu, a avut o vreme rolul unei carciumi "strategice", dat fiind faptul ca aici s-a aflat, in paralel, si sediul Fundatiei "Colegiul National de Aparare". Pe de alta parte, contractele din 2004, prin care s-a vandut locatia si s-a concesionat terenul in speta catre firma "S.C. Trei Cocosi - Complex International" SRL, sunt considerate de catre Primaria Sectorului 1 ca fiind "clasificate".

Putina lume stie ca, pe vremea cand carciuma "Trei cocosi" ii apartinea lui Dorin Cocos, in aceeasi locatie mai functiona si o institutie cu blazon: Fundatia "Colegiul de Aparare Nationala". Surse demne de incredere sustin ca la sediul fundatiei de la "Trei Cocosi" se organizau sindrofiile de absolvire a colegiului si se adunau fonduri pentru diverse "expeditii" de documentare, in tara si peste hotare. Exista si informatii conform carora, in aceeasi locatie "strategica", se puneau la cale "admiterile" la colegiu.

Acum, la restaurantul El Bascha, care de doi ani functioneaza in fostul local pastorit de Cocos, nimeni nu-si aduce aminte sau nu vrea sa-si aduca aminte nimic despre respectiva fundatie. Pana la urma, un paznic din "zona strategica" ne-a confirmat: "Sigur ca da, aici era. Tot in localul asta, care pe vremuri se chema «Trei Cocosi», aici, in stanga, unde este usa asta. Era un birou cu doua secretare. Pazeau aici mai multi gardieni publici. Erau steaguri deasupra. Asta era pe vremea cand era domnul Cocos aici. La restaurant veneau numai oameni din ministere, oameni cu functii. si domnul general Gabriel Oprea venea aici. ala de-a fost prefect. Vine si acum des domnul Oprea, dar la restaurantul vecin, asta de-i zicea inainte Trattoria", ne-a spus paznicul, aratand spre restaurantul Quattro Stagione.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.