Premierul Tariceanu ar putea decide astazi aminarea euroalegerilor pentru 14 octombrie.

Convocata initial pentru finalizarea listei candidatilor liberali pentru Parlamentul European, Delegatia Permanenta a PNL ar putea decide astazi, direct, ami-narea euroalegerilor. Liderii PNL ne-au confirmat ca subiectul se afla pe ordinea de zi, insa toti asteptau sa vada cu ce mesaje se va intoarce Tariceanu de la intilnirea cu liberalii europeni de la Bruxelles. De altfel, premierul a dat ieri, din capitala Belgiei, un semnal destul de transparent: "Alegerile pentru Parlamentul European nu se pot desfasura intr-un climat perturbat de teme majore de conflict intern".

Prezentarea candidatilor, aminata

Dupa ce premierul s-a intors ieri-seara in Romania, zvonurile incepeau sa devina realitate. Astfel, liderii de organizatii au fost anuntati prin SMS ca prezentarea festiva a candidatilor, care trebuia sa aiba loc duminica, se contramandeaza. De asemenea, surse liberale ne-au declarat ca este posibil ca simbata sau duminica sa fie convocata si o sedinta extraordinara de guvern, in care sa se oficializeze aminarea. Decizia finala a stabilirii datei alegerilor, din punct de vedere legal, apartine Executivului.

Premierul face 13-14

Surse din cadrul PSD sustin ca Tariceanu si-a anuntat deja colaboratorii politici apropiati, printre care nu este exclus sa se numere si Mircea Geoana, ca euroalegerile vor avea loc pe 14 octombrie. Si PD parea sa stie ca alegerile nu vor mai avea loc la data stabilita initial - 13 mai. Vicepresedintele PD Ioan Oltean a declarat ieri ca detine informatii potrivit carora PNL va decide, simbata, aminarea datei alegerilor pentru Parlamentul European. Oltean da ca sigura informatia in proportie de 90%.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.