Institutia a numit ca administrator la Rulmentul un angajat cu un dosar penal ajuns deja in instanta. AVAS promite ca-l va da afara.
Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la societatea Rulmentul Brasov, unde Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) este actionar majoritar, l-a numit acum doua zile pe Victor Apostol, angajat al AVAS, in postul de administrator unic al societatii. Apostol are insa un dosar in instanta, dupa o ancheta a PNA, actualul DNA. In 2003, cind Apostol era seful directiei Portofoliu Actionariat din AVAS, ar fi aflat ca urmeaza o majorare de capital la Oltchim, societate din portofoliul AVAS, majorare in care reveneau cite opt actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta.

Potrivit procurorilor, desi legea il obliga pe Apostol sa pastreze confidentialitatea, el a impartasit informatiile sotiei sale, Daniela Apostol, care ar fi cumparat 90 la suta din actiunile Oltchim ce se tranzactionau la bursa, iar cistigul din aceasta afacere, spun procurorii, ar fi fost de 430 de milioane de lei vechi. PNA a apreciat ca s-a incalcat Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, dosarul a ajuns in instanta, iar sotii Apostol au fost condamnati, dar au facut apel.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.