Profesionistii media pun soarta televiziunii publice mai presus de orgoliile sefilor

Voci importante din presa romaneasca au opinii clare legate de scandalul de la televiziunea publica. Fiecare incearca sa fie obiectiv in conflictul Culcer-Giurgiu, spre binele TVR.

Parerile sunt impartite intre o abordare cat mai calma a situatiei create in jurul televiziunii publice si o eliminare a celor care sunt acum tinta acuzatiilor din afara si dinauntrul ei. Robert Turcescu, la numai o zi dupa confruntarea in direct cu Tudor Giurgiu, inca mai crede in el, dar accepta ca presedintele TVR are de lucru. "Am constatat la emisiunea de luni ca a pierdut o legatura cu imaginea reala a lucrurilor. E o vorba: cand doi iti spun ca esti beat, te duci sa te culci, iar Tudor Giurgiu a cam ajuns la unul si ceva. O atitudine mai critica i-ar fi de folos", a declarat Turcescu. Vlad Petreanu, seful stirilor de la Antena 1 si Antena 3, nu este insa la fel de cuminte, plecand de la modalitatile de lucru specifice mediului privat.

"Cred ca dupa o boacana atat de mare ca cea a pierderii drepturilor de difuzare a meciurilor de fotbal, Tudor Giurgiu, ca presedinte al institutiei, ar trebui sa-si asume responsabilitatea", spune Petreanu. Din aceeasi perspectiva, Petreanu crede ca Rodica Culcer trebuie sa-si dea demisia din moment ce seful ei direct i-a cerut-o. Petreanu mai spune si ca i se pare neplacut ca scandalul dintre cei doi sa aiba o desfasurare in presa, ca cea din ultimele zile. Atitudinea generala a jurnalistilor contactati este clara: toti vor binele televiziunii publice, chiar daca nu toti arata cu degetul vinovatii. Robert Turcescu e consecvent. El sustine in continuare ca Rodica Culcer nu ar trebui sa fie sefa stirilor. "Culcer este un jurnalist pe care-l apreciez, dar care este, in schimb, un manager total ineficient", spune acesta, argumentand cu experienta comuna de trei ani la Europa FM.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.