Toti vor fi invitati sa isi expuna parerea privind o serie de acuzatii care i se aduc presedintelui Traian Basescu in demersul PSD de suspendare a sefului statului.

In conditiile in care Basescu nu este obligat sa raspunda unei invitatii a comisiei de ancheta, parlamentarii care cauta faptele neconstitutionale ale acestuia se mai gandesc daca il cheama sau nu la audieri. In schimb, comisia de ancheta va cauta informatii inclusiv la seful SRI, George Maior si la fostul sef al Administratiei Prezidentiale, Elena Udrea.

Felix isi face de cap

Democratii nu sunt in comisie sa il apere pe Traian Basescu de miscarile parlamentarilor, condusi de liderul PC, Dan Voiculescu, poreclit "Felix motanul" chiar de seful statului. In timp ce liberalii au apreciat ca "eschivarea" PD de a delega reprezentanti in comisie este o greseala, democratii au mers inainte si au vrut sa provoace suspendarea activitatii acestei comisii. Deocamdata, PD vrea un punct de vedere de la Curtea Constitutionala privind legalitatea infintarii comisiei de ancheta, iar pana la pronuntarea Curtii comisia sa isi suspende activitatea.