Instanta a respins ca inadmisibila o cerere a AVAS de a primi despagubiri de la sirian

Omar Hayssam, dat in urmarire internationala pentru terorism, a castigat in februarie, la Tribunalul Bucuresti, un proces impotriva Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

AVAS a cerut judecatorilor obligarea lui Omar Hayssam la plata sumei de 761.670,73 RON, reprezentand daune pentru nerespectarea contractului de privatizare, precum si a sumei de 7.724.773,20 RON, drept daune provenind din diminuarea activelor societatii Foresta Nehoiu. Magistratii Sectiei Comerciale au respins pretentiile AVAS, pe motiv ca cererea este inadmisibila. Judecatorii au admis una din exceptiile ridicate de avocatii lui Hayssam, potrivit careia AVAS nu poate avea calitate procesuala in aceasta cauza. Potrivit unui comunicat de presa al AVAS, dat publicitatii in aprilie 2006, Autoritatea avea creante totale la Foresta Nehoiu de 1.208.326,44 USD si 70.514,16 RON.

Hayssam, judecat pentru bancruta frauduloasa

In dosarul privatizarii frauduloase a societatii Foresta Nehoiu, au fost trimisi in judecata Hayssam si fratele sau, Mohamad Omar, impreuna cu fostul director general adjunct al firmei - Gheorghe Iosif si cu omul de afaceri Emile Raja El Assal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.