Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, pilotii au facut zboruri demonstrative si au desenat inimioare de fum

Sarituri cu parasuta de la 1.000 de metri, lupinguri, tonouri, ranversari si alte acrobatii. Acestea au fost elementele care i-au incantat pe cei peste 200 de spectatori veniti ieri la aeroportul Clinceni sa asiste la demonstratiile organizate, in avans, cu ocazia zilei de 8 Martie.

Pilotii din lotul national de acrobatie au organizat deasupra comunei Clinceni, din judetul Ilfov, zboruri demonstrative cu avioane de acrobatie apartinand Aeroclubului Roman. Cele 15 avioane si cele doua moto-deltaplane au desfasurat programul artistic, in ciuda vantului de afara. "Pilotii fac, aici, ranversari, tonouri rapide si lente, dar si rasturnari", a spus Marian Simion, comandant detasament la Aeroclubul
Romaniei.

Inimi desenate pe cer

Cum scopul evenimentului a fost tocmai un cadou pentru femeile prezente, pilotii au desenat pe cer zeci de inimioare din fum in timpul demonstratiilor. Mihai Dobre si George Rotaru au evoluat cu o viteza de 300 de kilometri pe ora, realizand diferite acrobatii, mai mult sau mai putin periculoase. "Am sase ani de cand fac asta si 250 de ore de zbor la motor. Astazi am zburat si pentru ca este o ocazie speciala, Ziua Femeii", a spus Mihai Dobre, pilotul de 21 de ani care a facut demonstratii pe un avion Extra 300, de inalta acrobatie.

Parasutistele au fost atractia spectacolului

Printre cei noua parasutisti care au evoluat in timpul spectacolului s-au numarat si doua femei, care au fost cele mai aplaudate de public. Cu o experienta de 35 de ani de sarituri, Aurelia Tudorica si Valerica Popescu au sarit de la peste 1.000 de metri. "Aveam 16 ani cand am sarit prima data, iar acum am aproape 4.000 de sarituri efectuate", a explicat Aurelia Tudorica, inspector la serviciul de calificare personal din cadrul Aeroclubului Romaniei. Valerica Popescu a inceput parasutismul chiar pe 4 martie 1972, iar ieri a ajuns la saritura cu numarul 4.701. "Aceasta saritura o dedic tuturor femeilor din Romania", a spus Valerica Popescu, in varsta de 51 de ani. Vantul puternic nu le-a creat probleme femeilor. "Am avut ceva emotii, dar ele nu ma inhiba", a precizat Aurelia Tudorica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.