Episcopul Argesului le-a cerut preotilor din subordinea sa sa slabeasca, pentru ca sa nu-i mai perceapa oamenii drept imbuibati

Mare zarva in lumea ecleziastica din Arges. Mai-marele bisericii din acest judet, Episcopul Calinic, vrea, nici mai mult, nici mai putin, decat ca preotii din subordinea sa sa dea jos kilogramele in plus. Chiar daca ne aflam in postul Pastelui, vestea a picat ca un trasnet asupra preotimii.

"Jos burta de sub sutana!" - aceasta este porunca pe care a dat-o episcopul Argesului si Muscelului, PS Calinic, catre tagma duhovniceasca din subordine. Preasfintitul nu mai doreste, acum, ca ne-am integrat si in UE, ca oamenii care merg la biserica sa spuna despre preoti ca se bucura mai mult de cele lumesti decat de cele duhovnicesti.

Pe principiul ca postul si rugaciunea smeresc sufletul preotului, episcopul i-a poftit pe purtatorii de patrafir la mai multe... exercitii spirituale, menite, inclusiv, sa-i usureze de kilogramele in plus. In loc de cura de slabire, episcopul le recomanda post indelungat, in loc de genuflexiuni - matanii si inchinaciuni pana la pamant. Cat mai multe! Reactiile preotilor nu au intarziat sa apara.

Parintele Marioara pune burta pe seama geneticii

Parintelui Marioara, de la Biserica Sfanta Vineri, din Pitesti, nu i-a picat tocmai bine porunca lui Calinic. Acesta da vina pe... genetica atunci cand vine vorba de burta sa, cu toate ca biserica este sceptica in privinta acestei ramuri a stiintei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.