Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, simbata, la Alba Iulia, ca exista mai multi investitori romni si straini interesati sa cumpere activele de la Tractorul Brasov dupa ce va fi lichidata voluntar, el mentionindu-i pe Gigi Becali, fratii Paunescu, Atlassib si Mahindra&Mahindra.
Atanasiu a spus, intr-o conferinta de presa, ca Adunarea Generala a Actionarilor Uzinei Tractorul Brasov a luat decizia in aceasta saptamina ca societatea sa fie lichidata voluntar, iar apoi, printr-un lichidator, fluxul tehnologic de productie de tractoare si brand-ul unitatii sa fie vindute in anumite conditii. Presedintele AVAS a spus ca exista deja investitori interesati sa cumpere activele uzinei Tractorul, nominalizind grupul din care face parte si firma Atlassib, pe patronul clubului de fotbal Steaua Gigi Becali sau pe fratii Paunescu.

Potrivit lui Atanasiu, compania indiana Mahindra&Mahindra este in continuare interesata de preluarea Tractorul, alaturi de alte firme din Olanda sau Italia. Potrivit sursei citate, firma Tractorul va disparea dupa aceasta procedura de lichidare, iar angajatii ar putea fi disponibilizati cu plati compensatorii. Teodor Atanasiu a precizat ca este mai mult ca sigur ca cei mai multi dintre angajatii ai uzinei brasovene vor fi reangajati de noii investitori care vor continua activitatea dupa cumparare. Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a uzinei Tractorul Brasov a decis, vineri, ca primul val de disponibilizari de personal sa cuprinda 1.800 de persoane, iar cel de-al doilea 123 de persoane, a declarat corespondentului MEDIAFAX liderul de sindicat al societatii, Gheorghe Apostu.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.