SECRET PENTRU ELECTORAT. Ascunsa in spatele Palatului Victoria, noua cladire guvernamentala nu poate face exceptie de la legislatia privind achizitiile publice Proiectul si sumele cheltuite pentru ridicarea unui nou palat guvernamental sunt considerate secret de stat de catre membrii Cabinetului Tariceanu.

23 Februarie 2007 | de
Sub acest mare "secret de stat" se ascunde o realitate foarte nepopulara: fonduri bugetare de patru ori mai mari decat pentru toate celelalte consolidari antiseismice din tara si-a rezervat Guvernul Romaniei pentru a se pune la adapost de efectele unui eventual cutremur.

Guvernul Romaniei isi face casa noua. Sub genericul "Extindere Palat Victoria" se ascunde intentia Cabinetului Tariceanu de a construi in spatele actualului sediu al Guvernului un imobil nou, la fel de grandios, capabil sa-i gazduiasca toate structurile administrative. In acest scop, la sedinta din 31 ianuarie 2007, Guvernul a adoptat o hotarare prin care trece in sarcina Cancelariei Primului-Ministru edificarea unei "Cladiri de servicii guvernamentale, adiacenta Palatului Victoria" (chiar in spatele Palatului - n.r.) si aproba, totodata, indicatorii economici ai obiectivului de investitii, deci inclusiv sumele alocate.

Numai ca intregul proiect a fost pus de guvern sub semnul secretului de stat, Calin Popescu Tariceanu considerand ca nu avem dreptul nici macar sa aflam cati bani vor fi investititi in acest santier. Si, tocmai pentru ca suma aceasta a fost considerata o informatie care nu trebuie sa ajunga la urechile muritorilor de rand, Jurnalul National isi face datoria de a va informa ca este vorba de aproximativ 130 de milioane de lei noi, deci, de circa 40 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.