Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) a adus ieri o serie de critici la adresa ministrului justitiei, Monica Macovei, pe care o acuza de „turism ministerial". Mai mult, AMR sustine ca ministrul justitiei a facut din sistemul judiciar „obiect de troc intre fotoliul de ministru si clauza de salvgardare".
"Suntem profund indignati de faptul ca doamna ministru isi aroga niste merite de Ioana D'Arc in reformarea sistemului judiciar. Vrem sa se stie clar ca reforma sistemului judiciar nu a facut-o o persoana sau alta, ci insusi sistemul, adica oamenii din el", a precizat vicepresedintele AMR, Mona Maria Pivniceru, judecator la Curtea de Apel Iasi.

"Internationalizarea scandalului politic din Romania", creat de o posibila demitere a Monicai Macovei, a fost, de asemenea, criticat de AMR. Atat Mona Maria Pivniceru, cat si presedintele AMR, Viorica Costiniu (foto), au atras atentia ca atitudinea triumfatoare a Monicai Macovei in ceea ce priveste lupta anticoruptie nu are niciun rost, atat timp cat anchetele nu s-au concretizat in vreo condamnare definitiva la inchisoare pronuntata in cazul vreunui inalt demnitar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.