Doi constanteni cer daune de sute de mii de euro statului roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg pentru ca le-a fost ingradit, de catre primarul Radu Mazare, dreptul de reimproprietarire stabilit printr-o hotarare definitiva si irevocabila a instantei.

Dupa ce constantenii au dat in judecata statul roman la CEDO, Mazare a propus unuia dintre ei un alt teren, care fusese retrocedat, tot prin hotarare definitiva, unei alte persoane!

Constantenii Constantin Ioachimescu si Ion Marcela Anisoara s-au judecat ani buni cu primaria administrata de Radu Mazare. Desi au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra a 4,5 hectare, situate in parcela A 470 de pe raza teritoriala a localitatii Lazu, administratia locala a refuzat sa puna in aplicare hotararea. Prima sentinta in procesul intentat de cei doi constanteni Comisiei locale Constanta pentru aplicarea legilor fondului funciar, reprezentata de Radu Mazare ca presedinte, a fost data pe 23 martie 2002 de catre Judecatoria Constanta: "Instanta obliga parata Comisia locala Constanta pentru aplicarea legilor fondului funciar sa puna pe reclamanti in posesie cu privire la suprafata de 4,5 ha de teren arabil, situat in parcela A 470 de pe raza teritoriala a localitatii Lazu, suprafata identificata prin raportul de expertiza topografica".

Prin aceeasi hotarare, Primaria Constanta era obligata de instanta la plata unei amenzi civile de 300.000 lei pentru fiecare zi de intarziere de la data emiterii deciziei. Municipalitatea a formulat recurs, insa a fost respins ca nefondat. Astfel, din 13 ianuarie 2003, sentinta este definitiva si irevocabila.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.