Acuzand Primaria Capitalei ca a incalcat legislatia comunitara, limitand numarul de autorizatii de taximetrie, 30 de taximetristi bucuresteni au plecat ieri, cu masinile proprii, pana la Bruxelles.

Acolo vor depune un memoriu contra masurii anti-europene si, bineinteles, contra lui Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Actiunea taximetristilor a fost denumita "Marsul Durerii" si va strabate, fireste, toate tarile de aici si pana in Belgia. Va inchipuiti ce buna propaganda este pentru "Romania europeana" aceasta lunga coloana de taxiuri galbene si ce imagine grozava se face Bucurestiului si lui Videanu. Culmea ar fi, insa, ca taximetristii sa-l gaseasa la Bruxelles pe Videanu,daca acesta si-o mai lua un concediu si in acest week-end!

Nemultumiti de decizia Primariei Capitalei a de elibera un numar fix de autorizatii de taximetrie, ca autoritatile publice locale din Capitala incalca legislatia comunitara in domeniul transporturilor, aproximativ 30 de taximetristi au plecat, ieri, in mars cu taxiul, la Bruxelles pentru a depune un memoriu la Parlamentul European.

Conform reprezentantilor Comitetului de Initiativa al "Marsului Disperarii", autoritatile locale, incalca regulile europene in domeniul concurentei, ale pietei si ale liberei circulatii. Taximetristrii se plang de faptul ca primaria limiteaza numarul de autorizatii, iar, potrivit organizatorului marsului, George Draghici, "limitarea este interzisa cu desavarsire".

Astfel, taximetristii au delegat 30 de reprezentanti care au plecat ieri la Bruxelles cu zece masini pentru a depune un memoriu la Parlamentul European, document in care acestia vor expune autoritatilor europene problemele cu care se confrunta. Taximetristii vor prezenta si scrisorile si raspunsurile pe care le-au primit de la Primaria Capitalei, Parlamentul Romaniei, Guvern si Presedintie.

Conform reprezentantilor "Marsului Disperarii", neregulile se refera la limitarea cantitativa, ingreunarea accesului pe piata, fixarea de tarife de catre autoritati, interzicerea liberei circulatii, la monopolul existent pe piata de profil si la ingradirea dreptului de a profesa. Taximetristii iau in calcul varinta unui protest in fata Parlamentului Europei, mergandu-se chiar pana la greva foamei daca nu vor reusi sa rezolve nimic acolo.

Aproximativ 100 de taximetristi s-au adunat ieri incepand cu ora 10.00, in Piata Constitutiei, inainte de a pleca spre Bruxelles, pentru a contesta eliberarea doar a 9500 de autorizatii, restul cererilor fiind puse pe lista de asteptare.
La nivel national, spun ei, circa 10.000 de taximetristi se afla pe listele de asteptare pentru o autorizatie de functionare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.