Actuala putere spune ca a fost obligata sa plateasca peste 100 de milioane de euro pentru a scapa de faliment firmele carora PSD le-a dat contracte, dar nu le-a dat si banii pentru munca facuta.

In anul 2005, Ministerul Transporturilor a facut plati in valoare totala de 4.400 de miliarde de lei vechi companiilor care, in timpul mandatului PSD, au primit lucrari din partea Companiei Nationale de Drumuri (CNADNR). Din aceasta suma, 3.628 de miliarde au insemnat bilete la ordin, emise de CNADNR, cu plata defalcata pe trei ani, iar 875 de miliarde au insemnat plati cash, a anuntat ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Platile esalonate cu bilete la ordin au fost efectuate catre 94 de firme, iar acestea isi vor primi banii in totalitate pina la sfirsitul lui 2008. Banii cash au fost platiti de CNADNR catre 12 firme dintre cele 94, "furnizori mai importanti", dupa cum a explicat Berceanu.

Cele mai mari plati prin bilete la ordin au fost facute catre doua firme apropiate de PSD: Spedition UMB, a celebrului Dorinel Umbrarescu (1.704 miliarde), si Pa&Co, a lui Costel Casuneanu, sponsor PSD si, ulterior, autodeclarat "bun amic al presedintelui", care a incasat 335 de miliarde de lei.

Cei mai multi bani cash, din totalul de 875 de miliarde de lei platiti de CNADNR, au fost incasati de firma Ancorad (135 de miliarde), in timp ce Spedition UMB si Pa&Co au fost la coada listei, incasind 11,6 si, respectiv, 15,2 miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.