Cu 28 de voturi pentru si unul impotriva, Biroul Politic Central al PNL l-a desemnat pe Adrian Cioroianu pentru functia de ministru de Externe.

Adrian Cioroianu a fost singurul candidat pus in discutie in sedinta conducerii centrale a PNL. Nu se stie cina a dat votul impotriva, scrutinul fiind secret. Premierul Tariceanu a trimis ieri documentele necesare legate de nominalizare la Presedintie, care urmeaza sa-si prezinte punctul de vedere. Surse apropiate Palatului Cotroceni, citate de MEDIAFAX, sustin ca Basescu priveste cu neincredere nominalizarea facuta de liberali, dar ca nu se va opune. Desemnarea lui Cioroianu nu reprezinta o surpriza, numele acestuia fiind vehiculat inca din ziua in care Mihai Razvan Ungureanu si-a anuntat demisia.

Intre ciocan si nicovala

In calitate de ministru, Cioroianu va avea o misiune extrem de delicata. Pe de o parte, el este subordonat premierului Tariceanu, atit pe linie de Guvern, cit si pe linie de partid. In acelasi timp insa - tinind cont ca una dintre principalele prerogative ale presedintelui Romaniei o reprezinta politica externa a tarii - Cioroianu ii va fi subordonat si lui Traian Basescu. "Nimic din ce am facut pina acum n-a fost fara risc", a declarat Adrian Cioroianu, intrebat daca nu se teme ca-si va "rupe gitul" in conflictul dintre premierul Tariceanu si presedintele Basescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.