Doi slujitori ai bisericii din judetul Arges au instituit o premiera in lumea ecleziastica romaneasca. Acestia au decis, nici mai mult, nici mai putin, sa inchirieze spatii din doua lacasuri de cult unor SRL-uri, pentru a-si desfasura activitatea.

O biserica si-a inchiriat cancelaria preoteasca unei firme de inmatriculari auto, iar un alt lacas de cult si-a inchiriat biblioteca destinata preotimii unei firme care organizeaza cursuri de calculatoare!

In primul spatiu inchiriat - cancelaria preoteasca a Bisericii Mavrodolu din judetul Arges - functioneaza o firma de inmatriculari auto si... un xerox. Parintele Onu, parohul acestei biserici, care a decis inchirierea cancelariei, a organizat si licitatie. Cu binecuvantarea Preasfintiei Sale Calinic, episcop al Argesului si Muscelului. Totul a inceput odata cu infiintarea Serviciului Public de Evidenta Informatizata a Persoanei, care se afla in apropierea bisericilor. In jurul Serviciului au luat fiinta o multime de firme ce se ocupa cu intocmirea actelor pentru inmatriculari auto.

28 milioane de lei, chiria in cancelaria preoteasca

Afacerea a mers ca pe roate, pana cand Primaria Pitesti nu le-a mai prelungit contractele de inchiriere pentru spatiile pe care le ocupau. Cum zona era o adevarata mana cereasca pentru astfel de businessuri, patronii au incercat sa gaseasca urgent solutii. Deoarece in imediata apropiere a Serviciului de Evidenta a Populatiei se afla Biserica Mavrodolu, unuia dintre patroni i-a venit ideea sa se adreseze preotului Constantin Onu, sa-i gaseasca si lui un loc in Gradina Domnului pentru a-si desfasura activitatea. De ideea sa a aflat insa imediat concurenta, care a trecut si ea la atac.

Parintele a primit solicitari de inchiriere din partea a patru firme, care mai de care mai dispusa sa ofere bani grei pentru a inchiria spatiul sfant. Intr-o atare situatie, preotul a decis sa organizeze "licitatie", asa cum scrie la carte. Ca in cazul oricarei licitatii, s-a format o comisie. Pe 21 ianuarie, epitropul Bisericii Mavrodolu, Ion Toma, impreuna cu alti 18 membri ai Consiliului Parohial, se aflau in pline deliberari. Din cele patru firme s-au prezentat, intr-un final, doar trei. Preotul a binecuvantat licitatia care l-a desemnat castigator pe cel care a oferit cel mai mult - respectiv 28,5 milioane de lei pe luna, pentru 16,5 mp, atat cat ocupa cancelaria preoteasca. Contractul a fost incheiat pe un an, urmand ca anul viitor sa se organizeze alta licitatie. Pretul chiriei trebuie sa tina cont de inflatie si de evolutia preturilor de pe piata imobiliara, considera preotul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.