Sindicalistii de la Tractorul Brasov, Rulmentul si Nitramonia Fagaras au protestat ieri, timp de o ora, in fata Prefecturii Brasov, fata de intarzierea privatizarii celor trei societati si fata de neplata salariilor angajatilor. Muncitorii au ales sa-si strige nemultumirile in versuri. La sfarsitul pichetului, sindicalistii i-au inmanat prefectului Brasovului lista cu revendicarile lor.

"Iliescu si cu gasca/ Au furat toata tara/ S-a dus lumea la votare/ si i-a trimis la plimbare/ Las’ ca vine inc-un vot/ si-o s-o luati si voi in bot/ Alianta DA, la anticipate PA!/ Despre voi, istoria,/ Oare-n carti ce va nota?/ Doua randuri despre toti:/ Ati fost hoti si mafioti!". Acestea sunt doar cateva dintre versurile cu care i-a blagoslovit unul dintre muncitorii fagaraseni de la Nitramonia pe fostii si actualii guvernanti. Inarmat cu o portavoce, acesta a prezentat, in numele tuturor celor prezenti la pichet, "o balada" a nemultumirilor angajatilor de la cele trei uzine impotriva tuturor guvernarilor si partidelor politice.

Presedintele si premierul, convocati de urgenta

Liderii de sindicat i-au prezentat prefectului Brasovului, Aurelian Danu, o lista cu problemele angajatilor din cele trei uzine. Pentru a fi siguri ca revendicarile lor scrise nu se vor prafui pe masa AVAS, ei au solicitat prezenta la Brasov a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-un termen cat mai scurt.