Aproximativ 150 de angajati ai uzinelor brasovene Tractorul, Rulmentul si Nitramonia Fagaras au pichetat ieri sediul Prefecturii Brasov, scandand la adresa fostilor si actualilor guvernanti

Sindicalistii de la Tractorul Brasov, Rulmentul si Nitramonia Fagaras au protestat ieri, timp de o ora, in fata Prefecturii Brasov, fata de intarzierea privatizarii celor trei societati si fata de neplata salariilor angajatilor. Muncitorii au ales sa-si strige nemultumirile in versuri. La sfarsitul pichetului, sindicalistii i-au inmanat prefectului Brasovului lista cu revendicarile lor.

"Iliescu si cu gasca/ Au furat toata tara/ S-a dus lumea la votare/ si i-a trimis la plimbare/ Las’ ca vine inc-un vot/ si-o s-o luati si voi in bot/ Alianta DA, la anticipate PA!/ Despre voi, istoria,/ Oare-n carti ce va nota?/ Doua randuri despre toti:/ Ati fost hoti si mafioti!". Acestea sunt doar cateva dintre versurile cu care i-a blagoslovit unul dintre muncitorii fagaraseni de la Nitramonia pe fostii si actualii guvernanti. Inarmat cu o portavoce, acesta a prezentat, in numele tuturor celor prezenti la pichet, "o balada" a nemultumirilor angajatilor de la cele trei uzine impotriva tuturor guvernarilor si partidelor politice.

Presedintele si premierul, convocati de urgenta

Liderii de sindicat i-au prezentat prefectului Brasovului, Aurelian Danu, o lista cu problemele angajatilor din cele trei uzine. Pentru a fi siguri ca revendicarile lor scrise nu se vor prafui pe masa AVAS, ei au solicitat prezenta la Brasov a presedintelui Traian Basescu si a premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-un termen cat mai scurt.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.