Presedintele Basescu, a declarat intr-un interviu acordat postului public de radio, ca a cerut ca 4.550 de miliarde de lei vechi sa fie deblocate catre mai multe firme care au efectuat diverse lucrari pentru stat, fara primirea banilor acestea riscand sa fie sugrumate
"Era un blocaj formidabil la inceputul anului 2005, pentru ca in timpul Guvernului anterior s-au depasit bugetele, din dorinta de a face drumuri, de a face lucrari care sa aduca voturi, iar firme mari de constructii erau blocate, si mari si mici. Am obligatia sa fac ca institutiile statului sa functioneze. Statul nu poate continua sa fie un instrument de expoliere a firmelor, pur si simplu le pune sa faca lucrari si nu vrea sa plateasca, ceea ce nu inseamna ca statul trebuie sa plateasca ceea ce e facut prost", a aratat seful statului, potrivit NewsIn.

"Pentru linistirea celor care spuneau mai zilele trecute de firma cu 110 miliarde ("Art Constructii '92" SA - n.r.)..., nu 110 miliarde am cerut sa se plateasca, 4.550 de miliarde! si am insistat pana ce a iesit hotarare de Guvern care a autorizat un mod de plata, cu bilete la ordin, platibile in timp, dar oamenii au putut sa-si plateasca datoria la stat, sa-si reia ciclul de functionare normal, sa-si plateasca salariatii, pentru ca au transformat imediat biletele la ordin in bani lichizi la banci", a declarat preesedintele Basescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.