Romanii le-au luat ciobanilor pietele unde acestia puteau sa-si vanda branza, dar au venit englezii sa-i invete, cum sa faca bani, din carnea de oaie.

Au adus berbeci din Anglia, pe care vor sa-i imperecheze cu mioarele noastre, ca apoi acestea sa poata ajunge pe mesele strainilor. David Timm, fermier englez a adus in Romania numai oi una si una, obtinute din incrucisari intre rase. Nu seamana nicidecum cu turcanele de pe la noi. "Daca va uitati la spatele lui are o carne fantastica aici.

Aceasta este cea mai scumpa carne. La sfarsitul primaverii, un miel provenit din acest berbec are aproximativ 45 de kilograme si valoreaza intre 90 si 120 de euro", spune Timm. Pentru el, Romania este o mina de aur. "Am petrecut o saptamana in elicopter, de la Marea Neagra pana in Moldova si peste toata Transilvania si am vazut ca este aici un urias adormit", a adaugat fermierul englez. Uniunea Europeana are un defecit de 30 la suta in ceea ce priveste productia carnii de oaie.

Romanii trebuie sa bata fierul cat e cald, mai ales ca tara noastra are o traditie indelungata in cresterea ovinelor. Mai trebuie schimbata rasa. David Timm este de parere ca "Romania este pregatita pentru un viitor adevarat. In urmatorii 10 ani, ea poate juca un rol important in agricultura din Anglia, Franta si Italia. Vom realiza niste rase native fantastice aici in Romania". Ciobanii nostri insa nu sunt atat de incantati. Pana la miorita cu accent englezesc mai este de asteptat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.