Scoate urna, strange urna. Cam asa va arata anul 2007, cu alegeri pentru Parlamentul European, doua referendumuri, din care unul s-ar putea finaliza si cu un scrutin pentru alegerea unui nou presedinte.
Alegerile pentru Parlamentul European au intrat in linie dreapta. Biroul Electoral Central a fost constituit vineri, pana la 14 martie trebuie depuse candidaturile, la 13 aprilie incepe campania electorala, iar la 13 mai ar trebui sa ne prezentam la urne pentru a-i alege pe cei care sa ne reprezinte la Strasbourg si Bruxelles. Cu toate acestea, scrutinul ar putea sa aiba loc abia in toamna, daca opozitia va avea succes cu demersul de suspendare a sefului statului.

DACA... Maine, Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor au pe ordinea de zi documentul PSD privind suspendarea sefului statului. Plenul reunit ar putea fi convocat la 28 februarie sa analizeze plangerea si sa stabileasca daca da curs suspendarii sau constituie o comisie de ancheta care sa analizeze incalcarile pe care presedintele le-ar fi adus Constitutiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.