Cel mai bine vindute carti din SUA au drept subiect ascensiunea anticristului Nicolae Carpathia, presedinte al Romaniei, si a acolitului sau Stolojan.

O serie de carti de mare succes in Statele Unite il au drept personaj negativ principal pe "Nicolae Carpathia", presedintele Romaniei si anticrist in devenire. Cei doi autori, Tim LaHaye si Jerry Jenkins, nu au ezitat sa foloseasca nume din viata politica romaneasca pentru personaje. Unul dintre acolitii lui Carpathia a primit numele fostului prim-ministru din perioada 1991-1992 si ulterior consilier la Cotroceni: "Frica il facea pe Stolojan sa vibreze. Cit ai clipi din ochi, Nicolae Carpathia il ridicase din mizeria si degradarea strazilor, transformindu-l intr-un om cu putere".

Tara violenta si haotica

In seria de carti "Lasati in urma" ("Left Behind") Romania este prezentata drept o tara violenta si haotica: "Gazda unei serii de dictatori singerosi care au fost inlocuiti doar de lovituri de stat militare la fel de singeroase ca ei. Majoritatea analistilor militari credeau ca tara va fi scufundata in tulburari politice si actiuni militare pentru decenii". Carpathia, presedintele tarii, se remarca in cadrul ONU prin initiativele sale de succes; intr-un termen relativ scurt el devine liderul unui guvern mondial, iar apoi Anticrist. In carte, amenintarea principala la adresa lumii o reprezinta un astfel de executiv global, care restringe libertatile omenirii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.