Inainte de a trece la fondul problemei pentru care a fost initiata actiunea disciplinara impotriva anchetatorului lui Omar Hayssam, Sectia de procurori a CSM a pus in discutie chestiunea prealabila a publicitatii sedintei .

SOLICITARE. In cuvantul sau, procurorul Ciprian Nastasiu a cerut ca discutiile sa se poarte fara participarea presei. "Consider necesar ca sedinta de judecata sa fie secreta", a spus magistratul. "Declaratia pe care am dat-o in apararea mea a fost clasificata «strict secret». Concret, in declaratia data, si care se afla la Biroul Documente Secrete a CSM, se face referire la starea de fapt pe traficul de armament, implicarea lui Omar Hayssam si a altor personae, care vor fi, vrand-nevrand, aduse si in cadrul acestor discutii", si-a motivat procurorul cererea. Si reprezentantul Inspectiei Judiciare a CSM a facut aceeasi cerere, motivata de referirile la informatii clasificate si la posibilitatea atingerii secretului urmaririi penale.

PROBATORIU COMPLEX. Dupa patru ore de discutii, sedinta s-a terminat. Vicepresedintele CSM, procurorul Dan Chiujdea, a anuntat faptul ca au fost admise mai multe probe pentru lamurirea situatiei, atat la cererea lui Ciprian Nastasiu, a Inspectiei Judiciare, cat si din oficiu.