Reteaua interna de comunicare electronica a TVR a fost ieri scena in care s-au luptat realizatorul Vlad Enachescu si presedintele Tudor Giurgiu. Subiectul: pierderea contractului pentru meciurile Ligii I.

Primul a lovit Vlad Enachescu, printr-un mesaj in care a incercat sa arate colegilor ca vinovatii pentru pierderea transmiterii meciurilor din Liga I trebuie cautati in alta parte decit la Departamentul sport. Redam pasajele relevante ale mesajului.

"Alte opt facturi zac neachitate."

"(...) Am convingerea ca toata lumea a inteles exact cum stau lucrurile in cazul pierderii drepturilor tv pentru Liga I. (...) Cunoasteti care sint procedurile interne, drept urmare o sa intelegeti lesne ceea ce va voi prezenta:

1. Departamentul sport nu este ordonator de credite in SRTV, drept urmare nu poate efectua plati. (...)

2. Departamentul sport a primit factura de la Telesport pe 10 ianuarie 2007, a avizat-o («bun de plata») si a trimis-o Directiei Economice in aceeasi zi. Ca sa vedeti ca nu este un caz singular, astazi, 13 februarie 2007, alte opt facturi ale Departamentului sport, cu termene scadente in decembrie 2006 si ianuarie 2007 «zac» la Economic, neachitate. De ce? Mereu sintem informati ca nu sint bani..."

Team building la munte

In continuarea comunicatului, se face un istoric al scandalului.

"3. In 25 ianuarie 2007, Telesport trimite o notificare (la Sport si la Economic) in care avertizeaza TVR ca, daca nu va plati sumele restante in 5 zile, conform contractului, acesta se va rezilia. Directorul Ioan Todan a retransmis acea notificare catre Directia Economica cu urmatorul text, adaugat de el: «Draga Cipriana, se ingroasa gluma! Astia vor sa ne rezilieze contractul si AU DREPTUL! Te rog, ajuta-ne. Todan. 25.01.2007».

4. Pentru cei care nu stiu, sa va spun ca in perioada 26-28 ianuarie 2007, intreg Comitetul Director a fost in «team building» la munte?! (...) Mai mult decit atit, patronul Telesport - Horatiu Nicolau - i-a telefonat de nenumarate ori PDG-ului TVR pentru a rezolva amiabil aceasta situatie. (...)

5. Din suma datorata Telesportului, TVR a achitat peste jumatate (in trei transe - 10, 25, 29 ianuarie 2007), dar nu integral, si astfel detinatorul de drepturi a hotarit in 30 ianuarie 2007 sa rezilieze contractul. Instiintarea de reziliere a sosit la TVR pe 31 ianuarie 2007, la aproximativ 40 de minute dupa ce Departamentul sport il informase pe PDG, printr-un e-mail, de pericolul care ne paste."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.