Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a solicitat solutionarea cu rapiditate a dosarelor privind Revolutia din 1989 si evenimentele din iunie 1990, a anuntat, marti, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a asigurat, luni, pe semnatarii scrisorii deschise din 11 februarie ca va asigura toate conditiile necesare pentru ca procurorii sa poata finaliza cat mai curand dosarul Revolutiei din 1989 si pe cel al Mineriadei din iunie 1990.
Potrivit comunicatului de presa, procurorul General Laura Codruta Kovesi s-a intalnit luni, 12 februarie, cu Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice, autorul scrisorii deschise adresate autoritatilor statului, organizatiilor neguvernamentale si forurilor internationale, scrisoare semnata si de alti 256 de intelectuali, precum si cu domnul Dan Voinea, general magistrat, care are in instrumentare dosarele privind Revolutia si Evenimentele din iunie 1990.

In cursul intalnirii, Sorin Iliesiu i-a solicitatat din nou procurorului general sprijin in crearea tuturor conditiilor necesare procurorilor de caz pentru ca dosarele la care a facut referire in respectivul document sa fie solutionate cat mai curand posibil.

Potrivit notei Ministerului Public, Laura Kovesi si-a exprimat sprijinul, atat in cadrul acestor discutii, cat si cu ocazia participarii la sedinta de bilant a Sectiei Parchetelor Militare, ce e avut loc la aceeasi data, pentru asigurarea tuturor conditiilor necesare pentru ca procurorii care instrumenteaza aceste cauze sa le poata finaliza si a cerut solutionarea acestora cu maxima celeritate. Reamintim ca 256 de intelectuali si mai multe organizatii civice i-au solicitat ministrului justitiei, in 11 februarie 2007, printr-o scrisoare descisa, finalizarea cercetarilor in dosarul Revolutiei din 1989 si in cel al mineriadei din 1990, initiator fiind Sorin Iliesiu, acelasi care a organizat si apelul soldat cu condamnarea comunismului.

Semnatarii scrisorii mai solicita "cercetarea prin justitie" si a altor evenimente precum "diversiunea etnica de la Targu Mures din martie 1990 si mineriadele din 1991 si 1999". Scrisoarea deschisa lauda condamnarea oficiala a regimului comunist considerata a fi "cel mai important eveniment din istoria postcomunista a Romaniei si totodata o premiera mondiala" pentru faptul ca aceasta condamnare s-a facut pe baza unui raport stiintific.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.