Sub pretextul unei misiuni economice, demnitarii locali vor petrece aproape doua saptamani in Miami si Orlando, SUA, ca sa ia lectii de administratie

Consilierii de la sectorul 5 formeaza grosul delegatiei de edili romani care au plecat azi dimineata in insorita Florida. Calatoria este organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Alba, dar platita din banii bugetelor administratiilor locale de unde provin invitatii.

Potrivit unei hotarari a Consiliului Local sector 5, care aloca suma necesara deplasarii, costul calatoriei este de 3.249 euro de persoana, ceea ce inseamna aproape 40.000 de euro alocati din bugetul local pentru aceasta deplasare.

Lista completa a participantilor include doi consilieri din Brasov, doi din Ramnicu Valcea, viceprimarul sectorului 1, Mihai Bazgan, impreuna cu doi consilieri, viceprimarul si secretarul sectorului 5, plus alti 12 consilieri de la acelasi sector. Pe lista initiala au fost programati, pentru cursa catre Miami, Florentina Constantinescu, de la Directia de Achizitii a Primariei Generale, si Viorel Popa, de la Administratia Cimitirelor, care au renuntat la calatorie in ultimul timp.

Ce mai conteaza scopul? Doar mergem in SUA!

Ce se va intampla in aceasta misiune economica nu este clar nici pentru consilierii locali. Cei inclusi in delegatie spun ca este un schimb de experienta cu administratia americana, in program fiind inclusa o intrevedere cu consulul onorific al Romaniei la Miami, Victoria London, si cu Gustavo Chacon, un consilier din cadrul primariei insoritului oras. "Dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, noi nu putem avea relatii economice cu SUA, in sensul in care nu putem aduce parteneri americani aici, dar putem sa vedem cum au conceput ei un sistem acolo, sa invatam de la ei", a explicat Lucian Iliescu, consilier din partea PD, scopul calatoriei.

Consilieri PNL, trimisi sa se planga la Videanu

Simpla abordare a subiectului in sedinta Consiliului Local al sectorului condus de Marian Vanghelie a incins spiritele. Consilierul Alina Gorghiu, care lipseste de pe lista invitatilor, i-a trantit colegului Catalin Stoichita sa mai stea pe acasa pentru ca are "copil mic". In replica, el a amenintat-o cu actiune in instanta pe motiv de "atac la persoana". Gorghiu impreuna cu Octavian Pop i-au reprosat primarului Vanghelie ca isi trimite consilierii intr-o delegatie care costa prea mult. "Nu sunt consilierii mei, ci au fost alesi, eu am candidat independent. Intr-un an de zile, primarul Videanu a plecat de 12 ori, iar eu in sase ani nu am plecat o data", a replicat Vanghelie, sugerandu-le consilierilor Aliantei ca ar trebui sa reproseze ritmul deplasarilor sefului de partid. "N-am avut ocazia sa-i spunem", a raspuns Pop provocarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.