Investitorii din turism actioneaza in instanta autoritatile, pentru abuz in serviciu

Licitatiile pentru atribuirea suprafetei de 30% din plaja ramasa neinchiriata anul trecut se apropie de linia dreapta, pentru cele 25 de sectoare fiind deja depuse 73 de caiete de sarcini. Chiar daca acestea din urma contin si doleantele hotelierilor de pe litoral, respectiv un nivel al concesiunii mai mic decat cel impus la contractele parafate anul trecut, problema plajelor este departe de a fi rezolvata.

Aceasta pentru ca proprietarii de hoteluri, care anul trecut nu au reusit sa castige licitatiile pentru plaje, in special pentru ca nu au avut puterea financiara solicitata de caietele de sarcini, spun ca firmele concesionare au incalcat legea si nu au lasat spatiul liber de o treime din latimea plajelor pentru cei care nu vor sau nu pot sa inchirieze un sezlong. "Federatia Patronala a Turismului va depune, saptamana viitoare, un memoriu la Ministerul Mediului prin care va solicita eliminarea beach-barurilor si a panourilor publicitare de pe plaja.

In plus, este obligatoriu ca o treime din latimea plajei sa fie lasata libera, pentru cei care vor pur si simplu sa stea pe nisip sau nu-si permit un sezlong", a declarat, pentru Adevarul, Angela Zahiu, administrator de hotel in Mamaia. In schimb, Asociatia investitorilor din Venus a recurs la metode mai radicale, actionand in instanta DADL dupa ce propunerea de asociere pentru plaja din golful Esplanada a fost respinsa. Lucian Ifrimie, presedintele asociatiei amintite, a declarat, pentru Adevarul, ca va sesiza Curtea de Conturi pe motiv ca DADL a tratat dezinteresat plaja de la Esplanada, suprafata ramasa neinchiriata anul trecut, prejudiciile aduse hotelierilor fiind de circa 300.000 de euro, suma care de altfel este solicitata drept despagubire in instanta.

In acest context, Lucian Iftimie anunta ca va depune plangere penala privind abuzul in serviciu a celor care aveau obligatia sa respecte legislatia privind intretinerea si amenajarea plajelor si nu au facut-o.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.