Discursul presedintelui in fata Camerelor a fost amanat pentru miercuri dupa-amiaza

Birourile Permanente ale celor doua Camere au respins solicitarea presedintelui Basescu de a prezenta astazi, la ora 14,30, un mesaj in fata parlamentului, dar, in urma unor consultari telefonice, s-a ajuns la un compromis, seful statului fiind asteptat miercuri dupa-amiaza in forul legislativ.

Astazi, in Senat este programata dezbaterea motiunii anti-Macovei. Decizia conducerilor celor doua Camere contravine insa propriului regulament de functionare, care ofera sefului statului prioritate in stabilirea programului. La randul sau, Traian Basescu a omis sa se consulte cu Birourile Permanente, incercand sa impuna propriul program parlamentului, desi ordinea de zi a forului legislativ fusese deja stabilita.

Democratii acuza incalcarea Regulamentului

Cei trei parlamentari PD au acuzat incalcarea Regulamentului. "Mi se pare ca membrii Birourilor Permanente nu au dat importanta cuvenita atat mesajului prezidential, cat si textului din Regulament. Colegii au manifestat o cramponare de diverse subterfugii din Regulament pentru a sicana initiativa prezidentiala, pe chestiuni absolut copilaresti", a declarat nervos liderul de grup al deputatilor PD, Cristian Radulescu. El a recunoscut ca textul Regulamentului sedintelor comune nu precizeaza foarte clar ca mesajul presedintelui sa fie programat la data si ora dorite, dar a subliniat ca spiritul acestui text recomanda acest lucru.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.