Reducerea taxei pe viciu ar putea fi pusa in discutie in urma unei colaborari inedite intre Politia romana si marile firme. Acestea sustin ca taxa a influentat cresterea contrabandei.
Potrivit datelor facute publice ieri la Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) intr-o conferinta comuna cu reprezentanti ai producatorilor de tutun, 16% din piata tigarilor din Romania este acum ilegala. Conform sefului Politiei romane, Dan Valentin Fatuloiu, contrabanda cu tigari din Romania a crescut din cauza pretului de comercializare a tutunului, care este mai mare la noi (1-1,5 euro un pachet) decit in tarile vecine sau apropiate cum ar fi Moldova, Ucraina sau Serbia (0,28-0,41 euro).

Politistii si firmele producatoare de tigarete spun ca se asteapta chiar o crestere a fenomenului, cum s-a intimplat in Ungaria. Concluzia a fost formulata de firmele implicate: "Taxa de viciu trebuie revizuita", a declarat Adrian Popa, de la British American Tobacco. Parerea sa a fost sustinuta si de reprezentantii firmei JTI.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.