Presedintele Basescu atrage atentia asupra situatiei paradoxale ca, pina la finele acestui an, intreaga populatie de etnie romana din Moldova ar putea solicita cetatenia romana
Basescu a explicat duminica, la emisiunea Pro Vest de la PRO TV, ca pina la ora actuala au fost depuse cam 500.000 de cereri pentru cetatenie romana din partea unor locuitori ai Republicii Moldova. Insa, cum multe dintre solicitari sint facute in numele unor familii, autoritatile de la Bucuresti evalueaza de fapt aproximativ 800.000 de cazuri individuale.

Cel mai probabil, a mai spus presedintele, acest numar va creste pina la 1.500.000 in cursul lui 2007, dintr-o populatie totala a Republicii Moldova de 3.800.000. In acest fel, "ma tem ca depasim nivelul etnicilor romani din Republica Moldova cu cererile de cetatenie", a concluzionat presedintele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.