Din 2001, nici un Executiv nu a alocat procentul anual de 2% din banii incasati din privatizare pentru construirea de locuinte pentru persoanele evacuate din casele nationalizate. Partidul Conservator va sesiza Parchetul, pentru a vedea cum au fost deturnate fondurile.
Deputatul Bogdan Ciuca a declarat ieri la Galati ca este posibil ca Partidul Conservator sa depuna o sesizare la Parchet, in care sa semnaleze ca, din 2001, Guvernul nu a alocat procentul anual de 2% din privatizarile realizate construirii de locuinte pentru persoanele evacuate din casele nationalizate, potrivit NewsIn.

"In Legea 10 din 2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, n.r.) exista un articol care obliga Guvernul sa retina anual 2% din valoarea privatizarilor efectuate in decurs de 12 luni, bani care sa fie directionati catre construirea de locuinte pentru pensionarii si persoanele cu handicap care sunt la un pas de a ramane fara locuinta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.