Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis ieri, ca Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului sa plateasca suma de 10.000 RON, procurorului Gheorghe Mocuta, deoarece in anii 90 Filip ar fi scris cateva articole calomnioase la adresa anchetatorului.
In respectivele materiale publicate de actualul presedinte CNA, in "Curierul National", procurorul era criticat pentru modul neprofesionist in care instrumentase cazul George Constantin Paunescu, omul de afaceri implicat in falimentul Bancorex. Printre altele, Ralu Filip il acuza pe Gheorghe Mocuta ca ar fi achizitionat in mod ilegal apartamentul de pe Nerva Traian, folosindu-se de relatia sa cu fostul sef al BTT, Valentin Vaclea, care fusese cercetat la un moment dat chiar de procurorul Mocuta. Acesta i-a intentat trei procese lui Filip, doua pe penal si cel de-al treilea pe civil, insa magistratii i-au dat castig de cauza doar in cel de-al treilea caz, anume cel in care procurorul a cerut despagubiri in valoare de 100 de milioane lei vechi.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.