Valentin Ceausescu, fiul fostului presedinte Nicolae Ceausescu, sustine ca anumiti procurori i-ar fi sustras din lucrurile confiscate si le-ar fi vandut la consignatie.

Prezent ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, chiar in ziua in care tatal sau ar fi implinit 89 de ani, Valentin Ceausescu a sustinut, in fata magistratilor cererea de restituire a mai multor bunuri confiscate in perioada imediat urmatoare Revolutiei din 1989. "Anumiti procurori au sustras din lucruri si au vandut la consignatie", a spus Valentin Ceausescu. In plangerea facuta impotriva rezolutiilor date de procurori, Valentin Ceausescu sustine si faptul ca a fost arestat ilegal si cercetat abuziv dupa decembrie 1989.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au judecat, ieri, recursul procurorilor impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care i-a dat castig de cauza lui Valentin Ceausescu. Procurorul de sedinta a aratat ca nu ar fi fost de competenta Tribunalului sa solutioneze aceasta cauza si ca dosarul ar trebui trimis la Judecatoria sectorului 2.

De cealalta parte, avocatul lui Valentin Ceausescu a declarat ca recursul procurorilor nu poate fi luat in considerare deoarece, conform procedurii penale, procurorii ar fi trebuit sa declare apel la solutia data de Tribunalul Bucuresti. Judecatorii au ramas in pronuntare la cererea aparatorului lui Valentin Ceausescu. Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti a decis, in octombrie 2006, restituirea tuturor bunurilor confiscate de procurori lui Valentin si Nicu Ceausescu.

Avocatul lui Valentin Ceausescu, Radu Antal, declara recent ca va da in judecata toate institutiile care refuza sa puna in aplicare decizia Tribunalului Bucuresti, dupa ce aceasta va deveni definitiva.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.