Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu au ales ca teatrul lor de razboi sa se desfasoare la TVR, si aceasta pentru ca mesajele celor doi sa ajunga si in zonele unde televiziunile de stiri nu sint receptionate, iar ziarele nu vin.

Acuzatiile presedintelui de luni seara au fost demontate dupa 48 de ore de catre premier. Intregul duel se reduce la cuvintul unuia impotriva cuvintului celuilalt. Basescu spunea ca nu a cerut PD sa iasa de la guvernare, Tariceanu sustinea ca are informatii ca seful statului a presat PD sa iasa. Basescu cataloga biletelul pe care i l-a trimis Tariceanu ca fiind o interventie in Justitie, premierul a negat si a afirmat ca este o "interpretare proprie si tendentioasa" a sefului statului. Presedintele sustine ca Guvernul este pe ansamblu mediocru, Tariceanu afirma contrariul. Si Legea referendumului ii desparte pe cei doi. Basescu sustine varianta actuala, in timp ce premierul merge pe principiul simetriei: citi l-au votat pe presedinte, tot atitia sa-l si revoce. Si exemplele ar putea continua.

Hop si Boc

In disputa a intervenit si liderul PD, Emil Boc, care tine partea presedintelui. "Nu stiu ce muze are dl Tariceanu, care i-au spus una sau alta! Eu stiu ce spun: niciodata n-am fost pus in situatia de a primi din partea presedintelui Romaniei nici o recomandare, nici o sugestie de a iesi de la guvernare", sustine Boc, care a continuat: "Nu ma retrag de la guvernare pentru o afirmatie, dar orice atac din partea colegilor liberali nu face decit sa indeparteze sansele unei colaborari intre PD si PNL". Presedintele PD a calificat drept "inadmisibil" ca un premier "sa adreseze critici unei institutii a statului, oricare ar fi ea! Mai ales cind vorbim de Presedintie, pentru ca este cea mai legitima institutie a statului roman".