Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amanat, ieri, discutiile in cazul actiunii disciplinare privindu-l pe procurorul Ciprian Nastasiu, cel care a cerut personal revocarea mandatului de arestare pe numele lui Omar Hayssam din motive medicale.
CSM a decis ca dezbaterile in acest caz sa aiba loc pe 15 februarie, intrucat ieri a fost lipsa de cvorum. Ciprian Nastasiu a declarat ca nu regreta nimic, intrucat la momentul respectiv ar fi facut ceea ce trebuia. In cazul in care Sectia pentru procurori va constata vreo abatere a procurorului, CSM ii va aplica o sanctiune, el riscand chiar excluderea din magistratura.

Comisia de disciplina pentru procurori de la CSM a stabilit ca procurorul Ciprian Nastasiu ar fi comis o abatere disciplinara, "constand in imixtiunea in activitatea altui procuror", exercitarea cu "grava neglijenta a functiei". Reamintim ca, in luna aprilie 2006, Nastasiu s-a prezentat personal in instanta pentru a cere revocarea mandatului de arestare pe numele sirianului. Dupa nici trei luni de la momentul eliberarii, Hayssam a disparut fara urma, provocand un imens scandal finalizat cu demisia sefilor SRI, SIE, DGIPI si a procurorului general. Imediat dupa disparitia sirianului, reprezentantii Parchetului au declarat oficial ca nu mai aveau nicio responsabilitate in monitorizarea lui. Ulterior, fostul sef al DGIPI a declarat ca a trimis doua informari la Parchet prin care anunta intentia lui Omar Hayssam de a parasi tara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.