Vicepremierul Marii Britanii, John Prescott, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, s-a intalnit miercuri dimineata cu presedintele Traian Basescu.

Potrivit Presedintiei, cei doi au discutat, in principal, despre accesul cetatenilor romani pe piata fortei de munca din Marea Britanie.

In acest context, presedintele Basescu a vorbit despre necesitatea adaptarii, in cel mai scurt timp, de catre autoritatile de la Londra, a legislatiei cu privire la circulatia fortei de munca.

Acest lucru ar permite - a spus Traian Basescu - ca cetatenii romani sa aiba aceleasi dreptui ca si cetatenii din celelalte 10 noi state membre ale Uniunii Europene.

Autoritatile britanice vor reevalua, peste un an, masurile restrictive impuse cetatenilor romani pe piata muncii din Marea Britanie, a anuntat, miercuri, vicepremirul britanic John Prescott, in cadrul unei intalniri avute cu ministrul roman de interne, Vasile Blaga.

Reevaluare si in Germania

In acelasi timp, Departamentul pentru Munca in Strainatate a anuntat ca Germania va mentine, cel putin timp de doi ani, restrictii privind accesul cetatenilor romani pe piata muncii.

Restrictiile se aplica detasarii lucratorilor in sectoare, precum constructii si domeniile care au legatura cu acesta, curatenie industriala si activitati de decoratiuni interioare.

Romanii vor avea insa - fata de cetatenii altor state, care nu fac parte din Uniunea Europeana - un acces privilegiat pe piata muncii din Germania, daca aplica pentru slujbe care necesita cel putin trei ani de formare profesionala.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.